Avbestillingsforsikring ved betaling med kredittkort

I Norge har vi fått flere og flere forsikringer, fordi vi enkelt og greit ikke ønsker unødvendige problemer økonomisk eller av annen art om noe skulle oppstå. Avbestillingsforsikring er en av de forsikringene som reisebyråene først startet med, som gir deg en mulighet til å trekke deg fra en reise dersom det skulle være noe som oppstår. Det kan være sykdom eller hendelser som gjør at du må ta dette valget.

En avbestillingsforsikring er som andre forsikringer. Du betaler inn et beløp for forsikringen og den vil da dekke alle utgifter du har lagt ut for reisen din. Med et kredittkort så kan du også få med denne avbestillingsforsikringen uten å betale noe ekstra. Det er en tilleggstjeneste som flere kredittkortleverandører har begynt med til sine kunder. Det eneste kriteriet de setter er at du bruker nettopp det kredittkortet til å betale for reisen.

Skulle det oppstå noe som gjør at du ikke får reist er det bare å kontakte kredittkortselskapet ditt om reiseselskapet ikke er villige til å kansellere reisen for deg. Kredittkortselskapet vil så ta seg av alt det praktiste i forhold til ditt reiseselskap. Som regel stilles det ikke noen spørsmål til hvorfor du ikke ønsker å benytte deg av reisen, da det kan være av personlig art. Skulle du derimot gjentatte ganger avbestille reiser som du har kjøpt vil du nok miste denne muligheten.

Uansett så er det i hvert fall lurt å skaffe seg et slikt kredittkort med denne muligheten, så slipper du unna de hundrelappene dette koster ekstra om du skal velge avbestillingsforsikring fra reiseselskapet ditt. Pengene spart her kan heller brukes på en fin middag på stedet du skal til.

Kommentarsystemet er stengt